Afbeelding

Judith Toeters Huid- en oedeemtherapie

Algemeen

Vanaf deze uitgave mogen wij elke maand een column schrijven in deze krant. In die periode gaan wij u meer vertellen over huid- en oedeemtherapie. Welke facetten dit heeft en dat wij dit voor sommige mensen nog onbekend beroep met veel plezier uitvoeren!

Wij zijn Judith Toeters (links foto) en Lotte Staals (rechts foto). Sinds 2011 zijn wij gevestigd in het Medisch Centrum Rijssen. Wij, als huid- en oedeemtherapeuten, behandelen de aangedane en of beschadigde huid. Dit kan zijn van (lymf)oedeem tot acne en van pigmentatie tot littekens. Ook overbeharing van gelaat of lichaam wordt bij ons behandeld.

Graag brengen wij in dit artikel onze ‘Mamma Support’ extra onder de aandacht. Mamma support omvat het behandelen en begeleiden van vrouwen die kampen met lichamelijk problemen na het doormaken van borstkanker. Het is dankbaar en substantieel wat wij voor deze groep kunnen betekenen. We kunnen hun bewegingsbeperkingen of strak aanvoelende postoperatieve littekens verbeteren en daardoor kunnen ze beter functioneren. Het ontstaan van lymfoedeem na de behandeling van borstkanker is veel voorkomend en heel goed behandelbaar. Onze ‘hands on’ periode van behandelen kan soms als intensief ervaren worden, maar ook als prettig omdat er een weg wordt gecreëerd om weer meer ‘normaal’ te kunnen functioneren met de klachten. Wij geven ‘handvaten’ daar waar nodig en een stukje erkenning van bepaalde klachten kan soms als heel verhelderen ervaren worden. 

Het medische vlak van ons vak krijgt onze grootste aandacht maar wij bieden ook medisch-cosmetische behandelingen aan, zoals huidverbetering en permanente make-up. Wist u dat wij ook therapeutisch elastische kousen aanmeten en de meest doeltreffende onthaarlaser en vaat/pigmentlaser hebben?

Zou u meer informatie over huid- of oedeemtherapie willen ontvangen, bel of mail gerust, wij staan graag voor u klaar!Judith Toeters huid- en oedeemtherapie
06-30028549 - huidtherapie@judithtoeters.nl

judithtoeters.nl