Bart Voortman: "SGP Rijssen-Holten wil ondernemende bedrijven in de gemeente Rijssen-Holten de ruimte geven."
Bart Voortman: "SGP Rijssen-Holten wil ondernemende bedrijven in de gemeente Rijssen-Holten de ruimte geven." Foto:

Ondernemen in Rijssen-Holten: 'weten waar je weg komt'

door SGP

‘Weten waar je weg komt, laat zien waar je naartoe gaat.’ Dat was de kop boven het ingezonden stuk van Wim Reterink over het cultuurlandschap in Rijssen-Holten. Die zinsnede is net zo toepasselijk voor de ondernemerszin die Rijssen-Holten zo kenmerkt. 

De eerste grote industrialisatiestap in de geschiedenis is de opkomst van de jute-industrie. Eind 19e eeuw vestigen enkele fabrieken zich in Rijssen. Omstreeks het jaar 1910 was de Ter Horst fabriek één van de twee grootste jutespinnerijen. In de jaren 50, de absolute hoogtijdagen voor de industrie, vonden 1500 mensen werk in de jutefabriek. Dat betekende voor veel Rijssense gezinnen een stabiel inkomen.


Na die hoogtijdagen groeide de concurrentie vanuit lage-lonen landen sterk. De bouw kwam op in Rijssen. Ondernemerschap bloeide, denk aan die prachtige bouwbedrijven, toeleveringsindustrie en transportsector die Rijssen zo kenmerkt. Op het Holtens industrieterrein zijn high tech en innovatieve food-bedrijven de mooie bloeiers van de afgelopen jaren.
De opkomst van deze ondernemende organisaties zorgt nog steeds voor welvaart in de gemeente. Hoogtepunten van de samenwerking tussen ondernemers en de samenleving zijn Hoornbeeck, REMO en Bouwgilde. Hier sloegen bedrijven de handen ineen. Inmiddels hebben al veel jongeren uit de gemeente een praktische opleiding genoten bij deze organisaties. De SGP is trots op deze succesvolle wisselwerking tussen bedrijven en samenleving in Rijssen-Holten.


SGP Rijssen-Holten wil ondernemende bedrijven in de gemeente Rijssen-Holten de ruimte geven. Om de innovatieve bedrijven in de toekomst ook binnen onze gemeente te behouden, pleit de SGP voor uitbreiding van industrie terreinen. Dat is nodig om bedrijven en bijbehorende werkgelegenheid te behouden. We weten waar we weg komen, de visie van de SGP op de toekomst voor ondernemers is helder. Op 14, 15 en 16 maart is de kiezer aan zet. Kies voor ruimte om te ondernemen. Stem SGP!

Verkiezing