De historische begraafplaats in Enter en Wierden worden tijdens NLdoet schoongemaakt.
De historische begraafplaats in Enter en Wierden worden tijdens NLdoet schoongemaakt.

NLdoet: begraafplaatsen worden schoongemaakt

Algemeen

Aan de Julianastraat in Enter en de Appelhofstraat in Wierden zijn historische begraafplaatsen met bijzondere graven te vinden. Stichting Historische Begraafplaatsen Wierden Enter spant zich in om deze begraafplaatsen en de graven netjes en toonbaar te houden. Op de dag van NLdoet, zaterdag 12 maart, willen ze daar extra aandacht aan geven.

ENTER/WIERDEN - Het is de bedoeling dat de huidige werkgroepleden samen met vrijwilligers verder gaan met opruimen en schoonmaken van de begraafplaatsen. Mos, hedera, esdoorn en andere storende begroeiing zal worden verwijderd en de graven worden onkruidvrij gemaakt.
Wie wil helpen in Enter of Wierden kan zich aanmelden bij Caroline Valk via carolinevalk@breval.nl. Er wordt om 9.00 uur begonnen en om 13.30 uur gestopt. Men mag van begin tot eind meedoen of een deel daarvan. Een deel van het gereedschap, zoals harken, bezems, kruiwagens en schoffels is aanwezig, maar klein gereedschap als snoeischaren niet. De stichting heeft er vanzelfsprekend geen bezwaar tegen als mensen die meenemen vanuit huis. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. 

Voor meer informatie kan via e-mail contact worden opgenomen met Caroline Valk.