Johan Schulenburg en Jennie Schulenburg-Lassche vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Johan Schulenburg en Jennie Schulenburg-Lassche vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum.

‘Daar genieten wij van’

Algemeen

Johan Schulenburg (84) en Jennie Schulenburg-Lassche (82) vierden woensdag 23 februari dat zij zestig jaar getrouwd waren. Burgmeester Arco Hofland bracht hen op deze dag persoonlijk de felicitaties. 

RIJSSEN - Op zaterdag 26 februari houdt het echtpaar een feestje bij De Poppe in Markelo met hun kinderen, kleinkinderen, familieleden en kennissen. “We vinden het fijn dat dit weer mogelijk is na zo’n lange periode van corona met weinig ontmoetingen”, vertelt het echtpaar.

Johan is een geboren en getogen Rijssenaar en Jennie en hij wonen in zijn ouderlijk huis. “Na ons trouwen woonden we eerst drie jaar elders in Rijssen en mijn ouders nog op deze plek. Vervolgens kwamen zij in het huis hiernaast te wonen en wij op deze plek. In die tijd is er wel wat verbouwd en het bevalt ons hier nog prima. We hebben wel een slaapkamer en badkamer beneden, anders zou het lastig worden”, aldus Johan. “Ja, want ik ben vrij slecht ter been en heb ook deels thuiszorg”, vult Jennie aan. Jennie is geboren in Wierden en op haar achtste verhuisde zij met haar ouders naar Rijssen.

Zij leerden elkaar kennen op ’n Beunder oftewel nabij Het Parkgebouw waar veel jonge stellen elkaar vroeger ontmoetten. “Verder was er ook niet zoveel te doen. We deden in het weekend ook geregeld spelletjes met vrienden bij mij thuis”, vertelt Jennie. Na anderhalf jaar verkering trouwden zij en hielden hun huwelijksfeest bij café-restaurant Gijsbers in Rijssen. Ze herinneren zich dat het een ijskoude dag was met sneeuw. Voor hun trouwen werkte Jennie nog als gezinsverzorgster en daarvoor heeft ze drie jaar in een psychiatrische instelling in Castricum gewerkt. “Ik was hier samen met een paar andere meiden uit Rijssen. Het was heel zwaar maar ook dankbaar werk.”

Na hun trouwen kwam gaandeweg de zorg voor het gezin. Johan en Jennie kregen vijf kinderen en acht kleinkinderen. “Na je trouwen stopte je als vrouw met werken, zo ging dat toen.” Johan werkte in totaal 43 jaar bij Van Dam installaties in Rijssen. Hij werkte zich in de jaren op van leerling monteur tot technisch directeur. “Van een bedrijf met zeven personeelsleden naar driehonderd. Een fijn bedrijf met een collegiale sfeer.”

Het gezin hield ervan om met de vouwwagen en later met de caravan naar Oostenrijk te gaan. Nadat de kinderen het huis uit gingen en/of niet meer meegingen, kocht het echtpaar een chalet op de camping bij De Poppe en ze zijn hier in het voor- en najaar tijdens de weekenden te vinden en in de zomerperiode voor een langer verblijf. “Daar genieten wij van”, geven ze beiden aan.