CDA-lijsstrekker Erik Wessels wil dat tijdig begonnen wordt met het werken aan de meest fietsvriendelijke gemeente in 2030.
CDA-lijsstrekker Erik Wessels wil dat tijdig begonnen wordt met het werken aan de meest fietsvriendelijke gemeente in 2030. Foto: gemeente Rijssen-Holten

Wessels (CDA): meest fietsvriendelijk in 2030

Algemeen

CDA-lijsttrekker Erik Wessels wil dat vroeg wordt ingezet om Rijssen-Holten tot de meest fietsvriendelijke gemeente in 2030 te maken.

RIJSSEN-HOLTEN - Wessels zei dat dinsdagavond in het Radio350-programma PlatZat. Volgens hem is het tot 2030 nog een lange tijd, “maar er is nogal wat te verbeteren. Gedeeltes van de mountainbikeroute voeren nog over wegen waar ook auto’s en wandelaars zijn. Nabij de Canadese begraafplaats op de Holterberg is dat het geval. Dat kan verbeterd worden, maar het verleggen van zo’n route vraagt de nodige tijd en daarom is het zaak om daar vroeg mee te beginnen.” Wessels wees ook op verkeersonveilige hoofdwegen in Rijssen waar fietsers en ander verkeer nog gezamenlijk overheen gaan dat verbeterd kan worden.

Over de plannen om industrieterrein aan te leggen in het Ligtenbergerveld, zei hij dat er keuzes gemaakt moeten worden. “In Holten houden we de ruimte voor levensvatbare boerenbedrijven en in Rijssen geven we de bedrijven de ruimte. Dan moet je kiezen en die verantwoordelijkheid gaan we niet uit de weg.”
In de laatste uitzending van Platzat voor de verkiezingen komen de lijsttrekkers van SGP, VVD en Gemeentebelang aan het woord.