Afbeelding
Foto: diannedegoeijen

Noaberschap 2.0 in Rijssen-Holten: niet praten, maar doen!

Algemeen

Noaberschap is de kracht van onze gemeente Rijssen-Holten. We hebben oog voor elkaar en we helpen elkaar. Er wordt steeds meer gevraagd van onze inwoners en de gemeente. Als echte noabers zetten we daar de schouders onder.

De ChristenUnie wil dat de samenleving en de gemeente ziet wat er gebeurt in de woonwijken. We moeten hulp organiseren voor de zwakkeren in onze samenleving. Omzien naar eenzame medemensen, ouderen, jongeren en alles daar tussenin. 

We hebben de afgelopen vier jaar veel bereikt. De gemeente wijst mantelzorgers actief op de ondersteuningsmogelijkheden. Sport en bewegen voor ouderen is nu een speerpunt in het gemeentelijk sportbeleid. De gemeente heeft oog voor eenzaamheid onder ouderen. Er is voldoende opvang voor dak- en thuislozen. In Rijssen-Holten slaapt niemand op straat.

De ChristenUnie wil woonzorginitiatieven als de Noabershof Riessen stimuleren. Daar steunen bewoners elkaar in de verschillende levensfases. We willen dat de gemeente vrijwilligerswerk faciliteert en stimuleert. Ook willen we dat de diaconieën van de kerken en de gemeente doorlopend contact hebben.
We willen eraan bijdragen dat ouderen, jongeren en nieuwkomers in onze gemeente meetellen en mee kunnen doen. We steken de helpende hand uit naar iedereen die zich niet alleen kan redden. Niet praten, maar doen!