Voorzitter Herman van de Belt en de jubilarissen Joop Scheppink en Jan ter Harmsel.
Voorzitter Herman van de Belt en de jubilarissen Joop Scheppink en Jan ter Harmsel.

Jubilarissen gehuldigd tijdens ledenvergadering

Algemeen

Het Noordermannenkoor heeft onlangs haar jaarlijkse ledenvergadering gehouden in de kerkzaal van de Zuiderkerk te Rijssen.

RIJSSEN - In het openingswoord memoreerde voorzitter Herman van den Belt, het jaar 2021 als een bijzonder jaar vanwege Corona. Evenals in 2020 was het niet mogelijk om de gebruikelijke repetities en uitvoeringen te houden. Bijzonder is het om op te merken dat de saamhorigheid bij de leden bijzonder groot is en dat het ledenaantal op peil is gebleven.

Tijdens de ledenvergadering zijn een drietal leden van het koor gehuldigd. Bariton Joop Scheppink vierde zijn 40-jarig jubileum en 1e tenor Henk Voortman en bas Jan ter Harmsel vierden hun 25-jarig jubileum. Door de voorzitter werd aan Henk de gouden koorspeld uitgereikt. In verband met afwezigheid van Jan zal hier op een later tijdstip aandacht aan worden geschonken. In de toespraak werden de heren geprezen voor hun trouwe opkomst in de achterliggende jaren en ontvingen zij een mooie bos bloemen.

Helaas heeft het koor van enkele leden afscheid moeten nemen vanwege gezondheidsredenen. Ook zij ontvingen een bos bloemen voor hun inzet.

Nu de meeste beperkingen ten aanzien van Corona zijn opgeheven, is het Noordermannenkoor weer volop gestart met het repeteren in de Zuiderkerk. Ook dit jaar is het koor op zoek naar enthousiaste leden ter versterking. De repetities beginnen elke maandag om 19.45 uur.