Jan Vosman uit Diepenheim bekijkt de wereld en laat zijn verbazing over de werkelijkheid uitkomen in zijn kunstwerken.
Jan Vosman uit Diepenheim bekijkt de wereld en laat zijn verbazing over de werkelijkheid uitkomen in zijn kunstwerken. Foto: Jan Vosman

Expo kunstenaar Jan Vosman in Museum

Algemeen

Kunstenaar Jan Vosman uit Diepenheim exposeert zijn pentekeningen de komende weken in de wisselzaal van het  Rijssens Museum. 

RIJSSEN - De expositie met als titel “De Verbeelding” wordt zaterdagmiddag geopend door Henk Blokhuis, oud-leermeester van Vosman. Inloop is om 15.00 uur en de openingshandeling wordt om 15.30 uur verricht.

“Een dag zonder tekenen is voor mij een verloren dag”, zegt Vosman die vrijwel uitsluitend zeer fijn uitgewerkte pentekeningen maakt. “De wereld van zwart-wit boeit me uitermate. Ik ken andere technieken, maar ik heb niet de behoefte om grafisch werk te maken. Telkens één afbeelding van wat me op dat moment bezighoudt is voor mij voldoende. In mijn zwart-wit wereld kan ik goed uit de voeten met wat ik wil vertellen. Het liefst sta ik als waarnemer aan de zijlijn van het dagelijks leven en vanaf die plek verwonder ik me steeds meer over alles wat aan me voorbijtrekt. En ik moet zeggen: eigenlijk begrijp ik er steeds minder van.” 

Vosman bekritiseert niet, maar reageert met een glimlach of een grimlach. Hij wil zijn verbazing overbrengen op de kijker. De expositie is te zien tot en met 14 mei.