Afbeelding
Foto: René de Koff

De kracht van een lokale, landelijke partij

Algemeen

Soms denken mensen dat alleen lokale partijen het beste voor hebben met hun gemeente. Onzin volgens de fractievoorzitter van de liberalen Bart-Jan van den Berg. 

“Alle mensen op de lijst van de VVD Rijssen-Holten komen uit onze gemeente. We hebben een gevarieerde lijst kunnen samenstellen en het zijn dus stuk voor stuk betrokken inwoners die precies weten wat er in hun buurt speelt. Bovendien wordt het verkiezingsprogramma van de VVD Rijssen-Holten door de lokale afdeling samengesteld met onderwerpen en thema’s die hier actueel zijn.”

“De kracht van de VVD Rijssen-Holten is dat we lokaal betrokken zijn én de beschikking hebben over een landelijke netwerk. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van een lokale partij”, aldus Van den Berg. Als de gemeente met problemen wordt geconfronteerd die zij niet zelf kunnen oplossen of de gemeente overstijgen, is soms hulp van de provincie of de landelijke regering nodig. Een lokale, landelijk heeft daarvoor een veel beter en groter netwerk en kan snel in contact komen met de juiste mensen. “Zo combineren we het beste van twee werelden: lokaal betrokken raadsleden met landelijke contacten.”

De VVD Rijssen-Holten onderhoudt daarnaast goede contacten met de lokale VVD-afdelingen in de buurgemeentes. “Bij regionale vraagstukken is het uitwisselen van kennis en informatie tussen de lokale VVD-afdelingen van wezenlijk belang. Dit bevordert de kwaliteit van de besluitvorming.”

Samen sterker verder wanneer u op een lokale, landelijke partij gaat stemmen op 16 maart. “Doe mee en stem op de VVD Rijssen-Holten”.