Afbeelding

Vluchtelingen uit Oekraïne geholpen

Algemeen

Veel mensen willen hulp bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne vanwege de oorlog met Rusland. De schrijnende beelden gaan een ieder aan het hart. Dat geldt ook voor Alida en Dick Scherphof uit Rijssen. Alida deed een oproep via de Facebookpagina Tam Tam van Rijssen.

RIJSSEN - De oproep van Alida luidt: “Beste mensen, voor de Oekraïense en Russische vrachtwagenchauffeurs die op dit moment in Nederland rondrijden ben ik op zoek naar donaties, in de vorm van (lang houdbare) levensmiddelen of eventueel geld zodat ik zelf wat kan kopen. Ik heb me aangesloten bij Truckers for Truckers. Deze mensen delen normaal gesproken op 24 december en kerst ‘s avonds warme maaltijden uit langs de snelweg. Nu willen we volgende week deze actie nogmaals doen maar dan alleen voor de Truckers uit Oekraïne en Rusland. Sommigen hebben van hun thuisfront gehoord dat vrouw en kinderen op de vlucht zijn. Zelf kunnen ze geen geld pinnen om boodschappen te kopen. Daar draait je maag toch van om? Wil en kun jij helpen? Spullen mogen hier onder de carport neergezet worden. Het adres is: Bloemstraat 13 in Rijssen. Ik ga zelf helpen met inpakken en als ik kan, ook helpen uitdelen. Inmiddels is er ook een bankrekening nummer bekend, dit staat op mijn persoonlijke Facebookpagina. Het nummer is: NL91 SNSB 0864 9015 42 t.n.v. J. Lohuis.


Truckers voor Truckers

Alida legt uit dat Truckers for Truckers twee chauffeurs uit Wierden zijn (Henkjan en Johan) die normaliter op kerstavond langs de A1 warme maaltijden en een kerstpresentje uitdelen met hulp van vele vrijwilligers. “Ik ben getrouwd met een chauffeur en was, voordat ik MS kreeg, zelf 28 uur werkzaam in de zorg en tevens oproepkracht bij een transportbedrijf. Door de MS kon ik Henkjan en Johan niet helpen. Nu ik vorig jaar een crowdfunding voor mezelf heb georganiseerd, en nadat ik in november afgelopen jaar een stamceltherapie in Moskou heb ondergaan, voel ik dat ik wat moet doen. Ik ben dus nog herstellende van deze behandeling. Is het verstandig? Nee! Kan ik zorgeloos toekijken? Nee! Zodoende dus.”


Hulp aan chauffeurs

Truckers for Truckers is nu dus in actie gekomen met vrijwilligers en hebben ook Alida en Dick gevraagd te helpen. “Het geeft ons een goed gevoel. Wij zouden heel graag in kaart hebben waar Oekraïense chauffeurs staan zodat we gericht kunnen rijden en uitdelen. Wie zou daar iets in kunnen betekenen? Ik heb contact met wethouder Bert Tijhof, de voedselbank en de manager van de Mac Holten, daar is namelijk aan beide kanten van de A1 een grote parkeerplaats. Oekraïense chauffeurs kunnen douchen (gratis) bij Mulder transport in Holten en hun was draaien bij de kledingbank in Rijssen.”
De actie loopt al goed, mede dankzij veel meelevende Rijssenaren.