Afbeelding
Foto: John Wolthuis

Column: Masochisten of verblinde idealisten

Algemeen

Straks moeten we er allemaal aan geloven: elektrisch rijden. Het wordt bijna achteloos gezegd. Als een bedreiging, een noodlottig feit. Maar als het iets is om met tegenzin te accepteren, hoe kan het dan dat er al meer dan 10 jaar vele mensen zijn die met hart en ziel EV rijden? Zijn het masochisten of verblinde idealisten? 

Ik ben iemand die weliswaar nog maar drie jaar geleden is begonnen, maar toch heb ik willens en wetens het EV leven omarmd. De motieven van toen stimuleren mij nu en in de toekomst om de traditionele fossielrijder een beetje de ‘goede’ kant op te helpen. En dat lukt verbazend goed. Mijn kinderen en aanhang zijn al een tijdje om.

Naast het steeds meer verschijnen van zonnepanelen op de daken van de huizen in mijn straat zie ik meer en meer EV’s door de straat rijden. Ik hoop dat men die keuzes niet maakt omdat het moet van hogerhand maar omdat EV rijden simpelweg comfortabeler, lekkerder en jawel, goedkoper is dan rijden op diesel of benzine. 

Het begint met een proefrit in een EV. Dan is het zaadje geplant. 

U bent gewaarschuwd maar troost u: er gaat een heerlijke wereld voor u open. Op zeker moment wilt u niet eens meer anders.

Jan Smits
Ambassadeur VER