Lijsttrekkers duo Loes ter Harmsel-van Lingen (nr. 2) en Rob Meijerink (nr. 1).
Lijsttrekkers duo Loes ter Harmsel-van Lingen (nr. 2) en Rob Meijerink (nr. 1).

SamenLokaal: één lijst, één fractie voor één gemeente

Algemeen

Alle partijen die meedoen met onze gemeenteraadsverkiezingen bestaan uit lokale mensen die hier wonen en hier hun hart hebben liggen, ook de partijen met een landelijke naam. PvdA, GroenLinks en de mensen van D66 in Rijssen-Holten werken lokaal samen om de burgervriendelijkste gemeente van Nederland te worden. 

We willen dat u gehoord wordt als er grote veranderingen aan komen in de gemeente die uw thuis is. We vormen samen lokaal één lijst, één fractie, voor één gemeente. U vindt ons op het stembiljet onder de naam: GroenLinks-PvdA

Op het gebied van duurzaamheid en klimaat gaat er veel op ons afkomen. Daar horen verstandige beslissingen bij om ons ervan te verzekeren dat we als inwoners ook de lusten hebben van lokaal opgewekte energie én niet alleen de lasten. Starters die een eigen woning willen, zijn in de huidige markt meer gebaat bij betaalbare sociale huurwoningen dan onbetaalbare koophuizen. Een groene omgeving zonder wildgroei van bedrijfsterreinen, waar je een boodschap kunt doen op zondag; dat maakt het fijn om in Rijssen-Holten te wonen en het is aantrekkelijk voor toerisme. Als we aandacht geven aan kansrijk onderwijs, stages en (vrijwilligers)werk dan kunnen jonge mensen zich ontplooien en helpen we onze lokale economie. Zo willen we een verschil maken.

Wilt u meer weten over wat we samen lokaal kunnen doen? Kijk op SamenLokaal.nl

Rob Meijerink, Loes ter Harmsel-van Lingen, Renate Janssen-Niehof, Camiel Versluis, Heleen Hartkamp, Hans Kaffener, Elisa Tijhof, Cora Aartsen, Remi de la Haye, Herman Klein Velderman, John Velterop en Monique Tijhof-Zwijnenberg.