Sander ter Harmsel, Gemeentebelang Rijssen-Holten: "Wij wensen je veel succes met je partijkeuze."
Sander ter Harmsel, Gemeentebelang Rijssen-Holten: "Wij wensen je veel succes met je partijkeuze."

Gemeentebelang: Iej kent Riessen nit wier

Algemeen

In Rijssen is de afgelopen 40 jaar veel moois gesloopt. Daarvoor zijn zielloze winkels en grauwe appartementen teruggekomen. Je ziet nauwelijks nog iets dat herinnert aan de Hanzetijd of ons agrarische verleden. Van ons industriële juteverleden staat ook niets meer. Zonde!

Onze bijna achthonderd jaar oude stad is hiermee dezelfde eenheidsworst als nieuwbouwsteden en heeft geen eigen karakter. Door de huidige ontwikkelingen verpietert het Rijssense centrum: de hoge huren en woningprijzen, de leegstand van vele panden en het vertrek van gezellige, kleinere winkels met een specifiek, hoogwaardig aanbod. 

Deze ontwikkeling moeten we keren. Alleen de nieuwe ‘boolterkeikes’ gaan niet helpen. Een integraal plan kan het tij keren: Laat nieuwbouw aan een duidelijk beeldkwaliteitsplan voldoen. Maak van het stadscentrum ook na winkelsluitingstijd een prettige verblijfsplek. Behoud gebouwen met karakter, knap ze op en zet ze in de schijnwerpers. En als de winkelier dat wil mag hij ook op zondag open. Verder willen wij zo snel mogelijk weer een drankje met elkaar kunnen doen in de Duizendpoot.

Wij wensen je veel succes met je partijkeuze. Maar bovenal willen we je op het hart drukken: Ga stemmen! Niet stemmen is een stem op de grootste partij.