Afbeelding
Foto: René de Koff

Kiezen voor een frisse wind of een kabbelend beekje?

Algemeen

De gemeente Rijssen-Holten staat er financieel goed voor en het is hier goed wonen en goed werken. Een mooie gezamenlijke bijdrage van alle inwoners en alle politieke partijen. Rijssen-Holten staat er goed voor, maar het kan altijd beter. Er is namelijk nog veel werk te verzetten. Iedere politieke partij heeft een visie over hoe onze gemeente beter kan. Daarover mag u als stemgerechtigde volgende week bepalen welke visie het beste bij u past. Er is gelukkig veel te kiezen, maar welke visie past bij u het beste?

We zijn in de afgelopen vier jaren geregeerd door de SGP, CU, CDA en Gemeentebelang. Een herhaling uit de raadsperiode van 2014-2018. Wilt u dat alles een beetje bij hetzelfde blijft, of wilt u een frissere versie? Een meer liberale versie, wat past in deze tijd.De VVD Rijssen-Holten heeft een duidelijke een liberale visie als het gaat om verruiming van koopzondagen en terrastijden, een lagere OZB, versoepeling van regels omtrent evenementen, een autoluw Holtense centrum en niet te vergeten, geen windmolens en zonneparken. Bart-Jan van den Berg; “Van Gemeentebelang (als niet confessionele partij) hadden wij meer steun verwacht omtrent de koopzondagen, terrastijden en evenementen. Deze steun hebben wij niet altijd gekregen. Opvallend, want op dat punt liggen wij dicht bij elkaar. Alleen er zit wel een verschil tussen droom en daad, durven en doen! Wij kiezen meer voor daden en doen.

Om een voorbeeld te noemen, wij hebben met succes een pilot over de verruiming van de terrastijden op de agenda gezet en het is ook uitgevoerd. Hier willen wij, net als met de andere bovenstaande punten, graag mee verder, want de inwoners willen het graag. Nu de politiek nog. Daarover mag u volgende week uw stem uitbrengen.