Kunstenaar Jan Vosman (midden) geeft uitleg bij zijn werk. Uiterst links zijn leermeester, kunstenaar Henk Blokhuis, die de expositie opende.
Kunstenaar Jan Vosman (midden) geeft uitleg bij zijn werk. Uiterst links zijn leermeester, kunstenaar Henk Blokhuis, die de expositie opende. Foto: Jan Joost

Henk Blokhuis opent expositie van Jan Vosman

Algemeen

Expositie “De Verbeelding” van kunstenaar Jan Vosman uit Diepenheim is zaterdagmiddag geopend door kunstenaar Henk Blokhuis uit Almelo. Vosman exposeert tot half mei een fijnzinnige pentekeningen in de wisselzaal van havezate de Oosterhof.

RIJSSEN - Blokhuis, oud-docent aan de Almelose Rosarium-pabo, memoreerde dat het tekenwerk en de ideeën van zijn voormalige student Jan Vosman indertijd al opvielen. Verder liet hij het bekijken en beoordelen van de kunstwerken heel graag aan de kijkers over. “Meestal woon ik geen openingen bij van exposities. Daar wordt vaak alles verteld in voor een leek onbegrijpelijk jargon. Het beste zou de kunstenaar zelf iets kunnen vertellen over zijn werk. Jan Vosman doet dat al wel een beetje door zijn tekeningen titels mee te geven die verhelderend maar ook verwarrend kunnen werken.” Blokhuis zei altijd de voorkeur te geven aan korte uitleg. Hij adviseerde Vosman van zijn werk een boek te maken, met korte tekst, dan kan er ook na de expositie van Vosmans werk genoten worden.

Vosmans tekening hebben iets magisch-realistisch. De werken zijn te koop. Verschillende kunstliefhebbers hebben al een optie op een kunstwerk genomen.