Vocaal Ensemble Rijssen is op zoek naar meer zangers

"Tijdens de lockdown hebben we digitaal gerepeteerd, maar elkaar in levenden lijve ontmoeten is toch het allermooist", vertelt Bart Heuvelman, voorzitter van Vocaal Ensemble Rijssen, als de repetities weer volledig opgepakt zijn. "Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zijn de concertdata voor het komende jaar ook weer bekend gemaakt. Het belooft een mooi gevulde concertagenda te worden voor ons koor."

RIJSSEN - Heuvelman benadrukt dat er met name bij de tenoren en bassen wat versterking nodig is. Daarom zijn de repetities in de maand maart bestempeld als ‘open repetities'. "Iedereen die eens een kijkje in de keuken van het koor wil nemen, is van harte welkom. Het interkerkelijk koor (wat veel klassieke muziek zingt van onder meer Bach, Brahms en Mendelssohn) repeteert elke maandag vanaf kwart voor acht in de Brekeldschool te Rijssen. 

"Van de leden wordt verwacht dat door thuisstudie de muziek als het ware al in de grondverf zit, voordat we bij elkaar komen. Onze dirigent voorziet de leden van de juiste oefenbestanden, zodat het voor iedereen te doen is." Heuvelman geeft aan dat het voor nieuwe leden soms wat (te) moeilijke muziek lijkt, maar dat dit in de praktijk meevalt.