Afbeelding

Beter in je vel met huidtherapie

Algemeen

Acne, littekens, (lymf)oedeem, overbeharing. Enkele huidaandoeningen die heel goed te behandelen zijn door Judith Toeters en Lotte Staals, beiden gespecialiseerd huid- en oedeemtherapeutes.

Een huidtherapeute als Judith gaat verder dan een schoonheidsspecialiste. “Therapieën bij een huidtherapeut zijn veelal intensiever en doelgerichter”, legt Judith uit. “Wat is de klacht en hoe kunnen we die het beste behandelen? Iedere patiënt/ cliënt krijgt zo een behandelplan op maat.”

Vochtophoping ofwel oedeem

Eén van de veelvoorkomende huidaandoeningen is vochtophoping, ofwel (lymf)oedeem. Een huidtherapeute behandelt dit onder meer met manuele lymfdrainage en ambulante compressietherapie, maar ook met Medical Taping, die het vocht verminderen. Een behandeling die in het begin intensief is en waarbij de cliënt ook thuis oefeningen doet. Vochtophopingen kunnen ontstaan na een operatie, na de behandeling van een bepaald soort kanker en na bestraling.

‘’Met manuele lymfedrainage, zwachteltherapie, medical taping en bewegingsoefeningen kunnen we heel goed het vocht verminderen en vervolgens constant houden en wordt de pijn en mogelijke bewegingsbeperkingen een stuk minder.”

Van acne en littekens tot overbeharing

De praktijk bestaat inmiddels 11 jaar en Judith werkt samen met Lotte Staals, beiden gecertificeerd huid- en oedeemtherapeutes. “Het contact met de cliënten maakt het leuk. Je ziet dat iemand na verloop van tijd beter in zijn vel gaat zitten. Dat is erg mooi.”

Huidtherapie is heel breed. Naast het behandelen van oedeem, kun je dan ook terecht als je last hebt van acne, puistjes, littekens, pigmentvorming en overbeharing. Zelfs voor permanente make-up voor je wenkbrauwen en eyeliners kun je een afspraak maken.

De praktijk Judith Toeters huid- en oedeemtherapie zit in het Medisch Centrum Rijssen Soutterain. Hier kunt u op afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag. Een afspraak is te maken via telefoonnummer/ app (0548) 514 122 / 06 300 285 49 of per mail huidtherapie@judithtoeters.nl.

Meer informatie over de therapieën en huidaandoeningen is te vinden op www.judithtoeters.nl