Praat mee over de locatie van elektrische laadpalen

De gemeente Wierden investeert de komende jaren in duurzame mobiliteit. Naar verwachting zullen er in de komende vier jaar zo'n 90 elektrische laadpalen in de openbare ruimte worden geplaatst. Praat mee over de locatie van laadpalen.

ENTER - Deze laadpalen zijn bedoeld voor inwoners die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun elektrische auto op te laden. Daarnaast komen er een aantal laadpalen op publieke locaties. Gemeente Wierden wil graag samen met haar inwoners goede locaties in beeld brengen. "We vinden het belangrijk dat onze inwoners en ondernemers kunnen mee bepalen”, aldus wethouder Richard Kortenhoeven. "Uiteindelijk doel is om met de input van de inwoners een plankaart te maken die de komende vier jaar de basis vormt voor het plaatsen van de laadpalen, op aanvraag, in de openbare ruimte”. 

Het plaatsen en exploiteren van openbare laadpalen wordt door Vattenfall verzorgd. Het aantal locaties op de plankaart is gebaseerd op de verwachte vraag naar laadpalen, volgens landelijke prognoses. Het is niet vanzelfsprekend dat een mogelijke locatie ook gerealiseerd wordt. Realisatie wordt verder onderzocht, zodra er door een elektrische rijder een aanvraag wordt ingediend. 

De locaties bekijken en daarop reageren kan tot 21 maart 2022, 12.00 uur op wierden.nl/duurzaam