Afbeelding

Opening vernieuwde centrum van Rijssen en nieuwe collecties

Algemeen

Het vernieuwde centrum wordt op zaterdag 9 april op feestelijke wijze geopend. Ook presenteert Modestad Rijssen dan de nieuwe voorjaarsmode en -trends.

RIJSSEN - Centrum Rijssen heeft onlangs een ware metamorfose ondergaan. Met een knipoog naar het verleden is het gehele straatwerk en meubilair vernieuwd. De gemeente Rijssen-Holten met onder andere Ondernemersvereniging HABI, het Rijssens Museum en het ontwerpteam, Reitsema & partners is om tafel gegaan om verschillende onderdelen van deze geschiedenis weer leesbaar te maken. Zo zijn oude erfgrenzen zichtbaar gemaakt in de nieuwe bestrating. Op het Schild is de afwateringsgoot voorzien van een liefdesgedicht in het dialect. Deze goot markeert de historische grens tussen het rooms-katholieke en protestantse deel van Rijssen. In het centrum is meer groen aangebracht en meer sfeer. Inmiddels zijn er uniforme stoepborden geplaatst. Om 15.00 uur openen wethouder J. Aanstoot en wethouder B. Tijhof het centrum. De openingshandeling wordt verricht door een groep kinderen en zal plaatsvinden bij de waterpartij op het Schild.

Trendpresentaties

Tussen 13.30 uur en 20.30 uur showen professionele mannequins de nieuwste voorjaarsmode en -trends. Deze keer niet op een grote catwalk, maar in de modewinkels van centrum Rijssen. De deelnemers zijn Blush Cecil Store Rijssen Eshuis Mode Getdrezzed Hema Jolie Koedijk Mode Ligtenberg Linnen & Lingerie Livera Magnifique Reason Sans Schuurman Schoenen She’s Different Shoeby State of Art Rijssen by Roetgerink Steenbergen Schoenen StepUp Ter Stal Unique Dames Unique Heren Wessels Mode. De deelnemers zijn herkenbaar aan een groene loper en ballonnenpilaar. Er is voldoende tijd om te winkelen, omdat er een extra koopzaterdagavond is in Rijssen. Alle winkels zijn open tot 21.00 uur. 

‘s Morgens en ‘s middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt. Natuurlijk kun je tijdens of na het shoppen lekker een hapje eten of iets drinken bij de lokale horeca. Kom je met de auto? Dan kun je deze gratis parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rond het centrum. Benieuwd naar de nieuwste collecties en trends? Kom dan op 9 april en laat je inspireren! De ondernemers heten je van harte welkom en staan graag voor je klaar!