Afbeelding

Rijssen brengt brood naar Oekraïne

Algemeen

In Rijssen startte deze week de actie ‘Brood voor Oekraïne’, een initiatief van ondernemer Wim Haase van ROHA21. De eerste vrachtwagen gevuld met broden en beleg vertrok donderdag 24 maart richting de provincie Zjytomyr. Verschillende Twentse/Rijssense bedrijven sponsoren de actie.

RIJSSEN - Ondanks de oorlog rijden er nog dagelijks Oekraïense vrachtwagens door Europa. Vaak zijn deze op hun terugreis naar Oekraïne leeg. Dat bracht Haase op het idee om de wagens vol te laden met Nederlands (extra lang houdbaar) brood. De inwoners ontvangen een compleet pakket van zes broden, beleg, een mes, jam, kaas, chocopasta en boter. En natuurlijk is er ook een beschrijving in de Oekraïense taal opgenomen.

Haase: “De goederen worden geleverd door donateurs. De Sterkerij, een van de partners, zorgt voor het verpakken en laden van de vrachtwagens. In een volle lading kunnen 11.250 broden. Verder is het mogelijk om een vrije gift te storten of om (een deel van) een vracht te sponsoren. De actie voeren we uit via Christian Refugee Relief en daarmee heeft het een ANBI-status.”

Partners van de actie ‘Brood voor Oekraïne’ zijn: Kaaspakhuis, Albert Heijn, De Sterkerij, Doornenbal Telecom & ICT , Bakker Leo, Bijzondere Noden, Stichting Christian Refugee Relief, Communicatieschakel, Aandagt en ROHA21.

broodvooroekraine.nl