Afbeelding
Foto: Marianne

Jade, Femke en Geertrude verkopen hanging baskets

Algemeen

RIJSSEN - In verband met een schoolproject op de Jacobus Fruytierschool gaan Jade, Femke en Geertrude uit 4 HAVO hanging baskets met kleurrijke bloemen verkopen. De opbrengst komt onder meer ten goede aan de noodhulp voor Oekraïne. Zij doen dit onder de naam Vive La Fleurs. “Wij hadden de keuze uit drie colleges, één met iets scheikundigs, één met verschillende opleidingen, en CIB. Dat is een college dat wij hebben gekozen waarmee wij stapsgewijs met school en de Rabobank een bedrijf oprichten. Wij hebben een ondernemersplan geschreven en een pitch voor de Rabobank gehouden om een lening te krijgen. Die hebben wij inmiddels gekregen. Maar we zijn ook nog op zoek naar sponsoren”, vertellen de drie dames.

Moederdagactie

Jade, Femke en Geertrude kopen de hanging baskets in via een kwekerij in de buurt. “Wij zullen eerst een lading inkopen van minimaal 60 tot maximaal 120, dit is afhankelijk van hoe de verkoop zal verlopen. Wij hebben mensen vooruit laten betalen, hierdoor hebben wij inmiddels al een mooi bedrag op kunnen halen, de actie slaat dus wel aan.”
De baskets met bloemen kosten 17,50 euro per stuk en twee stuks voor 30 euro. “Tevens zullen wij een leuke Moederdagactie verzorgen. In onze hangers zitten petunia’s. Ook verkopen wij een mix van verschillende soorten bloemen.”

Bedrijf promoten

De dames zijn actief op verschillende platformen, namelijk de webshop www.vivelafleurs.nl en instagrampagina vive.la.fleurs. En daarnaast de Facebookpagina Vive La Fleur. “Daarnaast zullen wij door middel van flyers ons bedrijf promoten.”
Wij wilden een originele naam, maar wel een naam die je makkelijk onthoudt. Ook vonden wij het leuk om iets met een andere taal te doen. Zo hebben wij ook nagedacht over Fleurs, wat bloemen betekent in het Frans. Maar er zijn al veel bloemenwinkels met een dergelijke naam. Daarom zijn wij na veel zoekwerk op de naam Vive La Fleurs gekomen. Wat ‘lang leve de bloemen’ betekent.

Milieubewust

Voor het ondernemersplan moesten zij nadenken over milieubewust ondernemen. “Wij hebben daarom gekozen voor bakken van gerecycled plastic. Wij krijgen over enkele dingen uitleg en onze docent ondersteunt ons als wij hulp nodig hebben, maar we doen verder alles zelf.”