Gerbert Voortman (links) overhandigt zijn vondst aan Jan van de Maat van het Rijssens Museum. Foto: Jan Joost. Inzet: het stadswapen van Rijssen, productfoto Gerbert Voortman
Gerbert Voortman (links) overhandigt zijn vondst aan Jan van de Maat van het Rijssens Museum. Foto: Jan Joost. Inzet: het stadswapen van Rijssen, productfoto Gerbert Voortman Foto: Jan Joost

Fotograaf Voortman schenkt topstuk

Algemeen

RIJSSEN - Voor de Rijssense fotograaf gaat in zijn vak geen zee te hoog. Daarom struint hij ook geregeld het internet af op zoek naar nieuwe ideeën en bijzondere voorwerpen om te fotograferen.

Volgens Voortman stuitte hij onlangs op een merkwaardig voorwerp. “Amper een centimeter groot: een massieve gelegenheidsspeld met het Rijssense stadswapen, de gouden rijssentak op het azuurblauwe schild. Vermoedelijk uitgedeeld bij het 700-jarig bestaan van de stad Rijssen in 1948. Er zijn nauwelijks exemplaren van in omloop”, aldus Voortman. Over de prijs doet hij tamelijk geheimzinnig. “Het gaat om een bedrag met vele nullen.” 

Daarom vindt Voortman dat er ook meer mensen van moeten kunnen genieten. Nadat hij er met een macrolens productfoto’s van heeft gemaakt, heeft hij het geschonken aan het Rijssens Museum. Een verheugde conservator Jan van de Maat nam het topstuk vorige week vrijdagmiddag in ontvangst. Nadat het voorwerp beschreven en geregistreerd is, zal het een plek krijgen in de collectie van het Rijssens Museum.