Werk van Kees Stoop is te zien in de Nagelhoutzaal in Kulturhus Holten.
Werk van Kees Stoop is te zien in de Nagelhoutzaal in Kulturhus Holten.

Expositie Kees Stoop in Kulturhus verlengd

Algemeen

HOLTEN - De expositie met werk van Kees Stoop is verlengd tot en met 21 mei vanwege de gedwongen sluiting van het Kulturhus door corona. Er is dus nog voldoende gelegenheid om deze expositie te gaan bekijken.

De expositie werd in december afgelopen jaar geopend, maar een dag later ging het Kulturhus dicht door de lockdown. Reden om de expositie met de werken van Kees Stoop te verlengen en iedereen de kans te geven om de werken te zien.

De expositie is samengesteld door de Kees Stoop Stichting, die de uit meer dan 1500 werken bestaande nalatenschap beheert van de in 2019 overleden Holtense kunstenaar. Er is zoveel werk en van zo’n enorme kwaliteit, dat het Rijksmuseum Twente in 2023 een grote solotentoonstelling van Kees Stoop heeft gepland.

De expositie in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus is te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis.

Ter gelegenheid van deze expositie is ook een boek uitgekomen, “Kees Stoop, leven en werk” door kunsthistoricus, recensent en journalist Koen Kleijn. Dit boek is te koop bij de lokale boekhandel Primera.