Afbeelding

Feestelijke opening van het vernieuwde centrum

Algemeen

RIJSSEN - Dat april doet wat ie wil, bleek afgelopen zaterdagmiddag wel tijdens de officiële opening van het winkelcentrum in Rijssen bij de nieuwe waterpartij. Net voordat dit zou plaatsvinden en de leden van gymvereniging DOS een aantal leuke dansacts hadden laten zien aan het publiek in het zonnetje, barstte een bui los. 

Zowel Ard Wessels (voorzitter ondernemersvereniging HABI) alsook wethouder Bert Tijhof, die ieder een paar woorden tot het publiek richtten, praatten onverstoord verder en de omstanders zochten of hun paraplu op of een afdak.

“In 2017 gingen we om tafel met Reitsema architecten voor de ontwikkeling van een nieuw centrum en we hopen dat het in maart 2023 helemaal klaar zal zijn. Een eerdere opening was nog niet mogelijk vanwege corona”, aldus Wessels. De kiosk moet nog worden afgebroken en er worden appartementen gebouwd waar tevens winkelunits in komen. “In 2015/2016 hadden we al een nieuw plaatje bedacht en als gemeente werken wij samen met de inwoners, winkeliers en grondeigenaren. Het eindresultaat is prachtig geworden en het centrum is bijna klaar voor de komende jaren. De kiosk wordt binnenkort afgebroken”, meent Tijhof. Hij gaf aan dat er ook wel klachten waren binnengekomen betreft de bestrating. “Met name mensen met een scootmobiel, rollator, kinderwagen et cetera. De oplossing is dat zij de rode gebieden kunnen gebruiken en iedereen moet ook rekening houden met elkaar. Zoals het plaatsen van fietsen en dergelijke. Met elkaar moeten we het centrum leefbaar houden.”

Na de toespraken mochten een vijftal leden van DOS naar voren komen om samen met Tijhof de openingshandeling te verrichten met een druk op de rode knop. Vervolgens kwam er feestelijk gekleurde confetti tevoorschijn en meldde het zonnetje zich ook weer. De Rijssense winkeliers presenteerden tevens hun nieuwe voorjaarscollectie. Klanten werden met de groene loper en ballonnenpilaar welkom geheten. In het centrum was tevens een draaimolen en een ballonnenclown aanwezig voor de kinderen.

Afbeelding