Afbeelding

Actiedag van De Waerdenborch: € 7.000 voor stichting CHOE

Algemeen

HOLTEN - De eerste en tweede klassen van de leerpleinen BK/KM van De Waerdenborch kwamen afgelopen dinsdag in actie om geld op te halen voor Stichting CHOE. Deze stichting zet zich in voor ouderloze kinderen en jongeren in Oekraïne. Ze dragen onder meer zorg voor renovaties van tehuizen en internaten en met hun studentplan zorg ze voor betere opleidingsmogelijkheden.

De leerlingen liepen een sponsorwandeling rond de school waarvoor zij van tevoren sponsorgeld hadden opgehaald. Daphne uit KM1A haalde in haar eentje maar liefst €423,- euro op.

Personeel en leerlingen van het leerplein konden meedoen met een bingo, waarvoor zij – uiteraard tegen betaling – bingokaarten konden aanschaffen. De prijzen werden beschikbaar gesteld door diverse gulle Holtense ondernemers.

Ook werd een deel van de leerlingen ingezet om broodjes frikandel te bereiden. De 300 beschikbare snacks gingen als warme broodjes over de toonbank. Al met al zorgde deze actiedag voor een opbrengst van €7.000,-, mede mogelijk gemaakt dankzij een bedrag van De Waerdenborch.

Initiatiefnemer en docente Samantha Bergman ervaart via de eigenaar van Stichting CHOE, die ze al jaren kent, hoe hard de hulp daar nodig is. Het duurde dan ook niet lang voordat de keuze voor dit doel gemaakt was. Iedereen die – op welke manier dan ook - heeft bijgedragen aan deze actiedag, hartelijk bedankt!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding