Afbeelding

Judith Toeters

Algemeen

Het voorjaar! Een mooie tijd van het jaar met alles wat zich weer ontpopt in de natuur dankzij die heerlijke zon! Maar tegelijk is dit de tijd van wederom bewustwording van zonblootstelling en zongebruik.  

Nu geven wij niet aan dat er niet genoten mag worden van de zon, maar alles met mate. Een mooie vuistregel eens gecommuniceerd door een dermatoloog is: 1. smeren, 2. kleren en 3. weren. Dus het smeren van een anti-zonproduct, het bedekken van je huid met kleding en het weren van de zon op bepaalde tijden wanneer deze het meest intens aanwezig is.

Anthelios van La Roche Posay 

Wij als huidtherapeutes hebben een informerende en adviserende rol op het gebied van zongebruik en zonproducten. Ook signaleren wij regelmatig verschillende vormen van huidkanker doordat wij de hele dag met ‘de huid’ te maken hebben. Nauw contact hebben wij met dermatologen en huisartsen in een vervolg (litteken of oedeem) therapie na een behandeling of operatie van huidkanker. 

Wij adviseren in onze praktijk de Anthelios van La Roche Posay te gebruiken als bescherming tegen de zon. Deze lijn heeft tal van opties voor jong en oud en voor de verschillende lichaamsregionen en voor al bestaande huidproblemen zoals eczeem. UVB (verantwoordelijk voor verbranding) en UVA (verantwoordelijk voor huidveroudering) wordt gefilterd door dit product. UVB en UVA kunnen beide huidkanker veroorzaken.

Huidkanker 

Huidkanker is een veelvoorkomende huidziekte in zijn vele vormen. De meest voorkomende soorten zijn: 

Basaalcelcarcinoom. Meest voorkomend en de minst gevaarlijke vorm omdat deze bijna nooit uitzaait.
Plaveiselcelcarcinoom. Komt minder (15%) voor maar geeft kans van uitzaaien.
Melanoom. Kan vanuit het niets ontstaan, maar ook vanuit een al bestaande moedervlek en deze zaait sneller uit dan andere vormen.

Niet alle huidtumoren ontstaan als gevolg van een teveel aan zonblootstelling. Maar zonlicht heeft zeker een beïnvloedende factor.

Meer informatie over huidtherapieën en huidaandoeningen? Mail, bel of app: huidtherapie@judithtoeters.nl Tel.: 0548-514122 / 06-30028549 

www.judithtoeters.nl