Afbeelding
Foto:

Leerlingen CSG Reggesteyn naar provinciale MEP

Zeven leerlingen uit het vwo van CSG Reggesteyn in Nijverdal namen deel aan de provinciale conferentie van het Model European Parliament (MEP). Deze werd van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april gehouden in het provinciehuis te Zwolle.

NIJVERDAL - Ieder voorjaar worden in Nederland de provinciale conferenties van het Model European Parliament (MEP) georganiseerd. In alle provincies en de regio's Amsterdam en Rotterdam gaan scholieren uit de bovenbouw havo/vwo gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor actuele, grensoverschrijdende problemen binnen Europa. Deze conferenties worden georganiseerd door de provinciale MEP-organisaties in Nederland (bron: mepnederland.nl).

De afgelopen jaren konden de provinciale conferenties van het MEP alleen in aangepaste vorm doorgaan. Gelukkig konden de 60 jonge debaters nu in Zwolle wel in verschillende commissies met elkaar samenwerken en in de EU vorm resoluties aannemen om grote problemen als klimaatverandering, polarisatie, technologisering aan te gaan pakken. 

De leerlingen hebben zich in Zwolle goed geweerd: Lotte Snippe de zogenaamde ‘hoofdjournalist' presenteerde met haar team een mooie MEP-krant en Cas Kuipers was één van de beste voorzitters en ging nét niet door naar het Nationaal. Van Lise Heuver, Bibi den Toom, Sem Pluimers, Sem Zandvoort en Jasper Nijland gaat Sem Zandvoort door naar het Nationaal, maar ook Bibi den Toom haalde haar punten. Sebastian Wesselink was één van de vier journalisten.

De Commissaris der Koning Andries Heidema opende met een inspirerende speech over vrijheid. Verder was Statenlid Fred Kerkhof één van de sprekers, hij sprak over samenwerking en overleg. De conferentie werd door de lijsttrekker van VOLT Zwolle afgesloten: Cankut Ercan die hamerde op jongerenparticipatie. 

De leerlingen van de debatclub van CSG Reggesteyn hebben genoten!