Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs op de hoek Morsweg-Reggesingel moet jongeren verleiden tot het volgen van een opleiding in de techniek en zorg.
Het nieuwe gebouw voor beroepsonderwijs op de hoek Morsweg-Reggesingel moet jongeren verleiden tot het volgen van een opleiding in de techniek en zorg. Foto: Jan Joost

Beroepsonderwijs Kampus met de K van Kamgaren

De Kampus wordt bewust met een K geschreven, omdat de beginletter verwijst naar de vroegere kamgarenfabriek van Ter Horst die eigenlijk in het nieuwe gebouwencomplex is opgenomen. 

RIJSSEN - In het nieuwe opleidingscomplex worden jongeren opgeleid voor een baan in de bouw, elektro, metaal, techniek, zorg en logistiek.  


De opleiding voor beroepsonderwijs kon tot stand komen door een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente Rijssen-Holten, het bedrijfsleven, het ROC van Twente, Den Haag, de Regio Twente en de Twente Board.

De verschillende sprekers bij de feestelijke opening wezen op de verbindende rol die Hans ter Steege had gespeeld bij de totstandkoming van het nieuwe opleidingencentrum. Ook directeur Mark Voortman van de Voortman Steel Group werd bedankt voor zijn nuchtere inbreng en zijn vermogen om door te pakken en aan te pakken.

Onderwijsmanager John van de Vegt zei bewust voor een mooi en functioneel gebouw te hebben gekozen om jongeren te verleiden er naartoe te komen. "Wij gaan ze verleiden om goede vakmensen te worden waar de maatschappij om zit te springen."