Afbeelding
Foto:

Oekraïeners krijgen hulp uit Twente

Vincent Ravenhorst, Prescilla Huizenga en Gerard van de Riet leverden niet alleen goederen af in Krakau. Ze bezochten in Krakau een hostel waar Oekraïense vluchtelingen verbleven.

"Dit hostel is een eerste opvang voor de vluchtelingen die onder meer per trein aankomen. Het is een doorstroomlocatie. Ze krijgen hier een bed, kleding en warm eten en worden geholpen bij het vinden van een plek waar ze langer kunnen blijven", zegt Vincent. Het hostel had grote behoefte aan ontbijtproducten en ondergoed voor dames en kinderen, reistassen en nog veel meer. "Dat hebben we gekocht bij de lokale winkels met het geld dat we hadden gekregen van vrienden en familie.

Bij die ene keer is het niet gebleven. Vincent, Prescilla en Gerard hebben hun actie uitgebreid en hebben donatiepotten mogen plaatsen bij Barbershop Nijverdal, Nagelstudio J-nails, het Wijn & Whiskyhuis, Isis Nijverdal, De jongens Nijverdal, Beddenspecialist Konijnenbelt, Leferink schoenen, Bluess Denim, Primera Hellendoorn, HCR Beerzerveld, Etos Nijverdal, Café In de Gauwe Geit, Bakkerij Lorkeers, Multivlaai Nijverdal, Reflex bedrijfskleding in Nijverdal, Pand 55, Kapsalon de Hoofdzaak, Lunchroom de Harlekijn, Gulf Enter, Haar & Zo Enter, Primera Enter, Van Otten, EP: Enter en Cafetaria 't Zumpke.

Doordat ze een schenking van een bedrijf kregen, ze van MAX maakt mogelijk een bedrag van 2.500,- euro hebben ontvangen en veel mensen een bedrag hebben gedoneerd, zijn Vincent en Prescilla afgelopen week met 4.600 euro op zak weer naar Krakau gegaan. "Met hetzelfde bedrag kunnen we hier veel meer kopen dan in Nederland. De plaatselijke apotheek heeft een recordomzet deze maand. We hebben daar flink ingeslagen", aldus Vincent. "Verder hebben we groots ingeslagen bij de groothandel hier ter plekke. Alles wat we kopen gaat naar de mensen hier, maar een deel wordt ook naar de Oekraïne gebracht." Op 28 april willen ze weer vanuit Nederland naar Krakau gaan.