De gedecoreerden van Rijssen, Holten en Wierden brengen een toost uit op hun onderscheiding in de hal van de gemeentehuis in Rijssen.
De gedecoreerden van Rijssen, Holten en Wierden brengen een toost uit op hun onderscheiding in de hal van de gemeentehuis in Rijssen. Foto: gemeente Rijssen-Holten

Lintjesregen in Rijssen en Holten

Algemeen

In Rijssen en Holten zijn dit jaar weer diverse lintjes neergedaald. Dinsdag werden de onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Arco Hofland in het gemeentehuis in Rijssen. Op Koningsdag waren de gedecoreerden speciale gast bij de grote Aubade in het Volkspark. 

Bert Beldman

Uit Holten werd Bert Beldman (62) Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij verzorgt al sinds jaar en dag de muziek en alles wat daarbij hoort in de Gereformeerde Kerk de Kandelaar in Holten. Vanaf 1991 was hij jarenlang bestuurslid en later voorzitter van het bestuur van basisschool de Regenboog in Holten. Beltman is op vele andere terreinen van de Holtense gemeenschap actief. Maar Beldman is ook buiten Holten actief. Sinds 2004 is hij bestuurslid van hospice de Reggestroom in Rijssen, waar zijn taak bestaat uit de technische zaken als onderhoud van het gebouw en de technische installaties.

Hans Bloemendaal

Hans Bloemendal (55) uit Rijssen werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is onder andere actief als bestuurslid en secretaris van Schietvereniging Tubantia in Rijssen. Naast het bestuurlijke werk begeleidt hij de jeugdschutters en organiseert hij lokale, regionale en landelijke wedstrijden. Verder is hij bestuurslid van de Wildbeheereenheid West Twente. Hij is als echte natuurliefhebber betrokken bij het weidevogelbeheer en de tellingen daarvan. 

Jan Bult

Jan Bult (69) uit Holten, ook wel bekend als Meester Bult, is al jarenlang actief in het maatschappelijk leven in Holten. Hij werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 1985 werd hij vrijwilliger voor de Buurtvereniging Mossinkserf. Sinds 1989 is hij onder andere bestuurslid van Toneelgroep OCH Holten. Bij culturele projecten als Fanfare en Scrooge werkte hij nauw samen met andere verenigingen in Holten. Meer dan 20 jaar was hij bestuurslid van het Rode Kruis afdeling Holten. Verder zette hij zich in voor IJsclub de Noordpool en is maakt hij met de duofiets tochtjes met de bewoners van de Diessenplas. 

Anja Draaijer

Anja Draaijer-Markvoort (61) uit Rijssen zet zich al heel lang in voor de Ontmoetingskerk in Rijssen. Zo leidde het Kinderkoor, was lid van de Jeugdcentrale. In de jaren 1980-2020 was zij coördinator voor de kindernevendiensten van de Ontmoetingskerk. Tenslotte is zij sinds 2008 diaken en secretaris van de diakonie. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jantina Landman

Jantina Landman (79) uit Rijssen Mevrouw Landman is vrijwilligster op diverse gebieden in Rijssen en omgeving. Ze was stafvervanger en activiteitenbegeleidster bij het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek. Ze is bezoekdame voor de PCOB, cliëntenbegeleider bij Philadelphia, vrijwilliger voor de Stichting Woord en Daad Rijssen en ze werkt in de winkel van Dorcas. Landman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin Pieters

Martin Pieters (53) uit Holten werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, onder andere voor al zijn verdiensten voor de Triatlon Holten. Vanaf 1985 was hij bestuurslid en voorzitter. Onder zijn leiding is de Triatlon Holten uitgegroeid tot een nationaal en internationaal sportief evenement. Pieters is op vele anderen sportgebieden in de regio actief. 

Dick Wolterink

Dick Wolterink (65) uit Notter werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al vanaf 1994 actief als bestuurslid en vrijwilliger van de Prot.Chr. Stichting De Fakkeldrager in Rijssen. Hij regelt het bestuurlijke werk, de personeels- en vrijwilligerszaken, onderhoud contacten met externe partijen als de gemeente en andere aanbieders van jeugd- en jongerenwerk in Rijssen. Sinds 1994 is Wolterink tweede voorzitter van het bestuur van Vrienden van Siloah die mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking ondersteunt. Ook voor de RMC organiseert Wolterink autopuzzeltochten. 

Wolterink woont in de gemeente Wierden, maar omdat zijn activiteiten vooral in Rijssen worden verricht, had buurgemeente Wierden hem “welwillend uitgeleend” aan Rijssen-Holten om hem daar in het zonnetje te zetten. 

De gedecoreerden waren woensdagmorgen speciale gasten op de aubade.