Bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen uit Lettele gaat voor in de bezinningsdienst.
Bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen uit Lettele gaat voor in de bezinningsdienst. Foto: Ronald Cornelissen

Interkerkelijke bezinningsdienst op 4 mei

Algemeen

RIJSSEN - Bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen is voorganger in de interkerkelijke bezinningsdienst op 4 mei in de Schildkerk. Hij doet dit namens de Rijssense Dionysiusparochie.

De dienst start om 19.00 uur precies en eindigt om 19.30 uur. Muzikale medewerking wordt verleend door organiste Jolanda van Beek. Voorzitter Erik Brinks van het Comité Herdenkingen Rijssen hoopt dat veel mensen de bezinningsdienst zullen bezoeken. “Wie dat wil kan direct aansluitend deelnemen aan de Stille Tocht naar de oorlogsmonumenten aan de Lentfersweg.” 

Deelnemers aan de Stille Tocht verzamelen zich in de Kerkstraat tussen het gemeentehuis en de Schildkerk. Bij de monumenten zal burgemeester Arco Hofland het woord voeren. Er worden kransen gelegd en leerlingen van het basisonderwijs dragen gedichten voor. Medewerking wordt verleend door een ensemble van muziekvereniging Wilhelmina.

De Nationale Reserve en de Rijssense vrijwilliger brandweer vormen een erewacht. Het Rijssens Mannenkoor zingt enkele passende liederen en trompettist Johan Kalter blaast The Last Post.