Afbeelding

The Old Fashioned Cocktails & Bites

Algemeen

RIJSSEN - The Old Fashioned Cocktails & Bites, gevestigd aan De Grotestraat 12 in Rijssen, bestaat één jaar. Op 28 april 2021 opende eigenaar Abgar Malas (36) zijn zaak, midden in de coronaperiode. De dag na de al gezellige Koningsdag, hield hij samen met zijn enthousiaste team toch nog even een feestje met wat extra’s voor zijn klanten, iets wat vorig jaar dus niet kon doorgaan.

“Wij hebben in een hele korte periode inmiddels al een grote stap gemaakt binnen ons bedrijf en het personeelsbestand breidde zich ondanks de moeilijke tijd toch uit. Ik ben erg trots op dit team. Een goed team is toch je visitekaartje. Wij verwelkomen veel mensen uit Rijssen en regio maar ook vanuit andere delen in het land. In Rijssen zijn wij de enige cocktailbar en het is zeker geen standaard zaak. Er komen hier klanten van jong tot oud, wel drie generaties. We spelen in op hun beleving en smaak”, meent Malas.

Vintage bar

The Old Fashioned Cocktails & Bites is een vintage bar voor koffie met gebak, lunchkaart, bijzondere cocktails, speciaalbiertjes en wijnen, whisky’s, hapjes, bar- en streetfood. Verankerd in de geschiedenis van dit mooie oude pand ademt de verfijnde inrichting van The Old Fashioned Bar. Het is een mengeling van een zogenoemd bruin café maar met een eigentijdse look met nieuw en comfortabel meubilair. “De naam Old Fashioned zegt iets over ouderwetse gezelligheid. Bovendien is dit de naam van een bekende whiskycocktail. Dat komt mooi uit omdat cocktails onze ‘paradepaardjes’ zijn.”

Cocktails en workshops

Bij The Old Fashioned Cocktails & Bites worden de cocktailliefhebbers verrast door een avant-gardistische selectie van cocktails en fijne whisky’s. “Samen met onze bartenders leren onze gasten lekkere en tevens mooi ogende cocktails te maken. Wij zijn tevens sterk in het maken van overheerlijke alcoholvrije cocktails. Niet iedereen wil of mag alcohol drinken dus we houden rekening met de wensen van iedereen.” Malas vertelt dat ze als team steeds weer nieuwe dingen leren rondom het maken van cocktails. “We blijven in training. Dat is heel belangrijk.” Malas houdt van de gezelligheid met en onder zijn gasten. Hij volgde cursussen voor gastheerschap en werd leermeester horeca. Hij volgde cursussen bartending in Amsterdam en Londen. Dit werd dus zijn specialiteit en het gastheerschap is hem op het lijf geschreven. “Klanten verrassen, een spannende drankje maken waarbij we afgaan op het smaakprofiel van klanten, dat is altijd weer een uitdaging.” 

The Old Fashioned Cocktails & Bites is te vinden aan de Grotestraat 12 in Rijssen. Voor meer informatie zie ook: www.oldfashionedbar.nl