Afbeelding

Peesklachten? Krijg een behandeling als een topsporter!

Algemeen

Fysio Bewust is onderdeel van Peesbehandeling. Peesbehandeling is een collectief van fysiotherapeuten in Rijssen, Raalte en Heino. Door kennis en kunde te bundelen zijn we experts op het gebied van het onderzoeken en behandelen van peesblessures. Wij behandelen dan ook veelvoorkomende peesblessures zoals hielspoor-, achillespees- en tenniselleboogklachten.

Peesblessures zijn hardnekkig. Een periode van zes maand of langer is meer regel dan uitzondering. Bij inadequaat advies of een onjuiste aanpak van de blessure kan het leiden tot chronische problematiek. Vooral sporters komen vaak in de fysiotherapiepraktijk met deze klachten, maar ook bij gebruik in het algemeen dagelijks leven ontstaan peesklachten. Veelal door overbelasting.

Om een pees optimaal te kunnen laten herstellen, moeten er voorwaarden voor herstel worden geschept. Denk hierbij aan het aanpassen van de belasting en het verbeteren van de belastbaarheid, optimaliseren van schoeisel, goede bewegelijkheid van spieren en gewrichten, goed lichaamsgewicht, juiste werkhouding en trainingsschema’s op maat. 

Om voorwaarden voor herstel te realiseren, gebruiken wij binnen Fysio Bewust o.a. Percutane Elektrolyse (EPTE). Chronisch geïrriteerde pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en het dagelijks leven. Wanneer een peesklacht chronisch wordt, nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden ‘moe’ en de fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. EPTE kan dit proces omkeren door het lichaamseigen herstelvermogen te herstellen. Dit gebeurt door onder echogeleiding een acupunctuurnaaldje zo gericht mogelijk in de aangedane zone van de pees te prikken. Vervolgens wordt er lichte stroom op de naald gezet.

Tevens werken we samen met diëtisten om voeding te optimaliseren, bijvoorbeeld bij over- of ondergewicht en met podotherapeuten voor het juiste schoenadvies, ter verbetering van de houding en het looppatroon. Ook het gebruik van echografie binnen de praktijk zorgt ervoor dat wij dé specialist zijn in het onderzoeken en behandelen van peesklachten. Met behulp van de echo kunnen we de vinger exact op de zere plek leggen.

Ervaart u peesklachten? Kijk dan op onze website of op peesbehandeling.nl voor meer informatie en krijg de topsport behandeling die u verdient!

www.fysiobewust.nl