Afbeelding
Foto:

Cursus Brussen

RIJSSEN-HOLTEN - Brussen zijn broers en zussen die een broer(tje) of zus(je) hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een stoornis in het autisme spectrum, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. 

In de Brussengroep, een doe-praatclub voor jonge mantelzorgers, krijgen kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is ADHD of ASS of andere beperking en hoe kunnen grenzen worden aangegeven.

Op 9 juni start de brussengroep voor de gemeente Rijssen-Holten. Deze cursus is voor de brussen van 8 tot en met 12 jaar. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur en start op 9 juni van 15.45 tot 17.15 uur. Voor de ouders is er een ouderavond gepland. Na aanmelding vindt er nog een gesprek plaats om nader kennis te maken. De Brussengroep is een samenwerking tussen stichting Evenmens en Impluz. Aanmelden kan tot 1 juni. Aanmelden en/of informatie: Helma Boorsma van Evenmens; telefoon 0548-638830 of mail: hboorsma@evenmens.nl