Het ANWB Verkeersplein geeft de mogelijkheid te leren fietsen en kennis te maken met verschillende verkeerssituaties.
Het ANWB Verkeersplein geeft de mogelijkheid te leren fietsen en kennis te maken met verschillende verkeerssituaties. Foto:

Constantijnschool maakt kans op verkeersplein

Onlangs kreeg basisschool de Constantijnschool te horen dat ze kans maken op een verkeersplein van het ANWB Fonds. Met dit verkeersplein kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. 

RIJSSEN - Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen.”

In totaal zijn er in Overijssel 20 basisscholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Per provincie wordt de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering.

Wie de Constantijnschool wil helpen, moet voor 25 mei een stem uitbrengen via

anwb.nl/verkeerspleinen