Afbeelding
Foto:

In gesprek met Henri Bontenbol over transitie

Tweede Kamerlid Henri Bontenbal gaat op vrijdagavond 10 juni vanaf 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum in Wierden in gesprek over zijn visie op een succesvolle energietransitie. Iedereen die zich afvraagt hoe we in Nederland de komende jaren minder aardgas kunnen gaan verbruiken en welke energiebronnen daar een rol in kunnen spelen, is welkom.

TWENTE - Sinds de inval van Rusland in Oekraïne staat de vraag nog prominenter op de agenda: hoe gaan we minder aardgas verbruiken? Deze vraag onderstreept het belang van de energietransitie. Alle klimaatdoelstellingen gaan uit van een vermindering van het aardgasverbruik de komende jaren. Henri Bontenbal gaat in zijn voordracht in op de vraag hoe groot de opgave is, hoe we het op dit moment doen en de oplossingsrichtingen.

De lokale CDA-afdelingen van Twenterand, Wierden en Rijssen-Holten organiseren de bijeenkomst. Voorzitter van de afdeling Rijssen-Holten Hendrik Jan van de Vliert: "In Rijssen-Holten leeft de energietransitie enorm. Ondernemers, inwoners en gemeente zetten samen de schouders er onder om de energietransitie zo vorm te geven dat deze op het meeste draagvlak kan rekenen. Dit is de reden dat we als lokale CDA-afdelingen in West-Twente Henri Bontenbal hebben benaderd om zijn kennis en visie op dit gebied met ons te delen.”