Afbeelding
Foto:

Q5 en Q5 Sportback S edition Competition met nog meer luxe

Voor de Audi Q5 en Q5 Sportback met TFSI e plug-in hybrideversie heeft Audi nu ook de uitvoering S edition Competition gepresenteerd. De S edition Competition heeft de sportiviteit van de S edition met daarbovenop nog meer luxe. De vanafprijs van de  Audi Q5 50 TFSI e S edition Competition is 77.378 euro en als Sportback is de vanafprijs 79.578 euro.

De Q5 en Q5 Sportback S edition Competition kunnen worden afgewerkt met een metallic lak of pareleffect lak. Deze uitvoering heeft verder 20 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast heeft de S edition Competition als accent de in briljantzwart uitgevoerde wielkastranden en ook de onderzijde van de bumpers is briljantzwart. De Q5 S edition Competition heeft ook zwarte dakrails. 


De S edition Competion heeft verder sportstoelen, die met een combinatie van stof en leder zijn bekleed. Het multifunctionele sportstuur en schakelpookknop zijn met geperforeerd leder afgewerkt. Standaard zijn de Audi virtual cockpit en het MMI navigatie plus met het 10,1 inch touchscreen en Audi Connect. De automatische airconditioning zorgt voor nog meer comfort.  


Audi betitelt de S edition Competition als 'looks met inhoud'. Er is keuze uit twee plug-in hybride-aandrijflijnen, die bestaan uit een TFSI verbrandingsmotor, elektromotor, S tronic-transmissie en een lithium-ion accu. Het systeemvermogen van de 50 TFSI e-modellen is 299 pk, die van 55 TFSI e-modellen 367 pk.