Tijdens Nature Experience wordt op zoek gegaan naar muizen, spechten en diersporen.
Tijdens Nature Experience wordt op zoek gegaan naar muizen, spechten en diersporen. Foto:

Volop activiteiten bij Natuurmuseum

De komende tijd heeft het Natuurmuseum Holterberg weer diverse activiteiten op het programma staan. Zowel voor jonge als oudere bezoekers biedt het Natuurmuseum uitjes waar men ook nog iets van kan opsteken. 

HOLTEN - Zondag 10 juli staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van prepareren van dieren. Een vraag die bezoekers van het Natuurmuseum vaak stellen is: “Zo’n opgezet dier, wat zit daar nu in?” Preparateur Jentai van Grevenhof laat het graag zien en geeft tijdens de demonstratie antwoord op alle vragen. "Leuk en informatief, geschikt voor jong én oud!", aldus de medewerkers van het Natuurmuseum. De demonstratie is gratis voor bezoekers van het museum en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.


Natuurmuseum Holterberg houdt op maandag 11 en 18 juli weer de Nature Experience. Deze keer onder begeleiding van een echte ranger! Samen met de ranger wordt op zoek gegaan naar muizen, spechten en diersporen. Ook worden uilenballen uitgeplozen én het Grote Geweienspel gespeeld. Na afloop wacht er een echt diploma en een ijsje op de deelnemer. Geef snel op want vol is vol! De kosten bedragen 4,50 euro per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.


Een avondwandeling gaat op 14 juli van start. Met een gids/verhalenverteller gaat men in het schemerdonker op pad. Wandelen in het donker is een bijzondere ervaring. Nachtdieren komen tot leven, nachtvogels laten zich horen én zien! Het Nationale park in het schemerdonker is een prachtig decor voor de sagen en mythen van het gebied. Ook voor de avondwandeling is vooraf reserveren noodzakelijk. De wandeling gaat door bij minimaal 10 personen.


Natuurmuseum Holterberg is te vinden aan de Holterbergweg 12 in Holten. Reserveren voor een van de activiteiten kan via info@museumholterberg.nl of telefonisch via 0548 – 361979.

museumholterberg.nl

Een uitzicht dat men mogelijk tijdens de avondwandeling voorbij ziet komen.
Pen
Preparateur Jentai van Grevenhof geeft uitleg over het prepareren van dieren.