evenement
evenement Foto:

Open dag

ROEC houdt een open dag 

De Stichting Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC) jubileert. Dit jaar bestaat de ROEC als stichting 25 jaar. Daarvoor - in het begin van de jaren ‘80 - hadden enkele pioniers de Rijssense Oost Europa Commissie opgericht. Het doel was de bevolking van oost Europa van hulpgoederen te voorzien in de zware tijden onder het toenmalige communistische regiem. 

RIJSSEN - Veelal werden transporten op persoonlijke titel, met veel moed en uitdaging, uitgevoerd naar de toen nog moeilijk toegankelijke oostbloklanden. Door de verdwijning van het na-oorlogse regiem in de oostbloklanden, is de toegankelijkheid van deze landen sterk verbeterd. De ingebrachte hulpgoederen, zoals kleding, huisraad, meubilair, voedsel, verpleeghuisbedden en incontinentie materiaal, worden tegenwoordig afgeleverd bij diverse projecten in Hongarije, Roemenië, Slowakije en Oekraïne. 

In 1997 werd er een officiële stichting opgericht om de hulpverlening juridisch beter te funderen. De Stichting ROEC is interkerkelijke met als doel het verlenen van geestelijke en materiële hulp aan personen, kerken en andere instanties in Oost-Europa. 

Nu de stichting 25 jaar bestaat, wordt dit gevierd met een open dag. Dit jubileum wordt gevierd met een open dag voor het publiek op zaterdag 26 augustus tussen 10.00 en 15.00 uur. De stichting nodigt een ieder uit om op een ontspannen wijze kennis te maken met de activiteiten van de ROEC. Ook de kinderen zullen zich niet vervelen. In de opslagloods, de winkel en het voorterrein aan de Bleekstraat 29B in Rijssen kunnen kinderen meedoen met oud-Hollandse spelletjes en zich uitleven op het springkussen. Verder zullen er diverse standjes zijn en is er een doorlopende digitale presentatie waarbij men een indruk kan krijgen van de activiteiten van de ROEC. Ook zullen het historisch ROEC museum in de winkel worden opengesteld op deze zaterdag.

Wie het werk van de Stichting ROEC financieel wil ondersteunen kan donateur of sponsor te worden. Informeer tijdens de open dag op 26 augustus naar de mogelijkheden bij de informatiestand of zie 

www.roec.nl