Afbeelding
Foto:

FC Twente start seizoen met overwinning op NEC

FC Twente begon afgelopen zondag sterk aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Men pakte een mooie 1-0 overwinning op NEC, waarvoor een late treffer van invaller Sem Steijn nodig was. In de blessuretijd wist hij de verdediging van Joshua Brenet te omzeilen.

ENSCHEDE - Twente's opstelling was deze keer Unnerstall, Brenet, Pleguezuelo, Pröpper (81' Hilgers), Sadilek, Zerrouki, Vlap (46' Steijn), Tzolis (68' Misidjan), Ugalde (81' Van Wolfswinkel), Cerny (68' Cleonise).

Ron Jans was blij met het resultaat, maar benadrukte de uitdaging: "We hebben het moeilijk gehad tegen NEC. In de eerste helft hadden we veel moeite en creëerden we weinig kansen. De tweede helft hadden we meer controle, maar dat resulteerde nog steeds niet in meer doelpogingen. Om dan in de laatste minuten te winnen, dat is gelukkig te noemen."

Sem Steijn zelf was uiteraard in zijn nopjes met de enige treffer van het duel: "Een heerlijke goal in een split-second beslissing. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we komen hier om te winnen en dat is gelukt. Vooral met het drukke programma is dat erg lekker.'"