Week van Wensenboekje

TWENTE - De Netwerken Palliatieve Zorg Twente organiseren verschillende activiteiten voor zorgprofessionals en lokale burgers om bewustwording te creƫren over palliatieve zorg.

Op zaterdag 8 oktober 2022 is het de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. In de week voorafgaand en op de dag zelf wordt er door het NPZ Twente aandacht besteed aan de zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Dit wordt gedaan onder de noemer 'Week van het Wensenboekje'. 

Dinsdag 4 oktober, donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober vinden er om 12.00 uur online bijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten zal worden ingegaan op wat palliatieve zorg is, hoe je levensvragen herkent, mantelzorg en informele zorg. Op vrijdag 7 oktober wordt het gesprek aangegaan met bezoekers en zorgprofessionals van de ziekenhuizen MST en ZGT Almelo. Dit onder het motto: jouw wens, praat erover. Dit gesprek wordt op zaterdag 8 oktober ook gevoerd met voorbijgangers op de markt in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Borne en Almelo.

Bij de online bijeenkomsten en de gesprekken staat het Wensenboekje telkens centraal. Dit boekje biedt handvatten, inspiratie voor gesprekken en tips om tijdig na te denken en te praten over eigen wensen met betrekking tot de laatste levensfase. Ga voor meer informatie, aanvragen of downloaden van het boekje naar de website

palliaweb.nl/netwerk-twente