Activiteiten kerstvakantie bij het Natuurmuseum

Vervelen in de kerstvakantie is niet nodig met de activiteiten bij Natuurmuseum Holterberg. Zo is er op dinsdag 27 december een winter-uitbuikwandeling en op woensdag 28 december een demonstratie prepareren.

HOLTEN - Eindig het oude jaar met een winterwandeling over de Holterberg. Dat goede voornemen kan waar gemaakt worden op dinsdag 27 december op de Holterberg. De natuurgids en verhalenvertellers van het museum nemen deelnemers mee naar de meest geheime plekjes van de Sallandse Heuvelrug tijdens een anderhalf uur durende winterwandeling. Bossen, heidevelden, panorama's en oude verhalen in de heksenkuil. De wandeling start om 11.00 uur vanaf het Natuurmuseum Holterberg.

Woensdag 28 december staat Natuurmuseum Holterberg in het teken van het prepareren van dieren. Een vraag die bezoekers vaak stellen is: 'Zo'n opgezet dier, wat zit daar nu in?' Preparateur Jentai van Grevenhof laat het graag zien en geeft tijdens de demonstratie antwoord op vele vragen. Leuk en informatief, geschikt voor jong en oud. De demonstratie is gratis voor bezoekers van het museum en duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Natuurmuseum Holterberg is gedurende de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur (25 en 31 december en 1 januari gesloten).