Onder andere familie Bak uit Rijssen is door Stichting Kimon uitgezonden.
Onder andere familie Bak uit Rijssen is door Stichting Kimon uitgezonden.

Kinderen komen in actie voor Stichting Kimon

Algemeen

RIJSSEN - Eind januari is het dan zo ver: de jaarlijkse themaweek op de PCPO-scholen! Maar ook de school met de Bijbel Notter-Zuna, de VO-scholen “de Reggesteyn” Rijssen en “de Passie” Wierden doen mee met deze themaweek. 

De themaweek loopt vanaf maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari. Traditiegetrouw wordt ook deze themaweek afgesloten met de kinderen in de plaatselijke Hervormde en PKN-gemeenten. Er wordt weer een actie gehouden, waarbij de opbrengst dit keer bestemd is voor Stichting Kimon. Deze christelijke, interkerkelijke zendingsorganisatie heeft 14 projecten in het buitenland. Onder andere de families Bak en van Holst uit Rijssen zijn door hen uitgezonden. Dit jaar hoopt ook familie Strokap uit Rijssen uitgezonden te worden naar Madagaskar.

Dit jaar is het thema het verhaal van koningin Esther, wat aansluit bij het kerkelijke jaarthema “aan Zijn tafel”. De kerken zijn hier wederom nauw bij betrokken. Geruime tijd is er een school overkoepelende werkgroep bezig geweest om alles te organiseren om deze themaweek tot een succes te maken. Voorafgaand en tijdens de themaweek zal Stichting Kimon de basisscholen bezoeken en vertellen over het werk wat zij doen voor noodlijdende kinderen wereldwijd. Aansluitend zal er een geldinzamelactie worden gehouden.
Op zondag 5 februari zal de themaweek eindigen in de plaatselijke kerken. De predikanten die de scholen tijdens de themaweek hebben bezocht, sluiten dan de themaweek met een kerkdienst af.