Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lezing: Ouderen in goede handen

De Christelijke Plattelandsvrouwen Vereniging houdt D.V. 9 januari 2023 een verenigingsavond met als onderwerp: Kwetsbare ouderen in goede handen? De avond begint om 19.45 uur en wordt gehouden in één van de zalen van de Syrisch Orthodoxe Kerk. Ingang aan de achterzijde van de kerk, Kroonnweide 2. Spreker deze avond is Jackelien Bruins.

RIJSSEN - Jackelien Bruins vertelt wat ouderenmishandeling precies is. Ouderenmishandeling is niet alleen lichamelijke of psychische mishandeling. Ook verwaarlozing en financiële uitbuiting en seksueel misbruik vallen hieronder. Ouderenmishandeling komt voor in huiselijke kring en in zorginstellingen. Er kan sprake zijn van opzettelijke mishandeling maar dat is niet altijd het geval. Soms kunnen mensen de zorg voor hun naasten of voor cliënten niet meer aan. Hun gedrag kan dan ontsporen. Dit kan leiden tot onverantwoorde zorg. Signalen kunnen zijn: zichtbaar letsel, onverklaarbare angst of grote uitgaven (financiële uitbuiting). Kwetsbare ouderen kunnen niet meer goed voor zichzelf opkomen. Zij kunnen zich niet verweren. 

Iedereen die dit een interessant onderwerp vindt, is van harte welkom. Ook niet-leden worden uitgenodigd om de avond bij te wonen.

Agenda