Bedrijfsleider Eline ten Hove (links) en mede-eigenaar Joris Broek van BuitenInn Het Overveen. De kleedjesmarkt is bedoeld om te leren geen spullen weg te gooien.
Bedrijfsleider Eline ten Hove (links) en mede-eigenaar Joris Broek van BuitenInn Het Overveen. De kleedjesmarkt is bedoeld om te leren geen spullen weg te gooien. Foto: Jan Joost

Zero Waste kleedjesmarkt bij Overveen voor kinderen

Bij BuitenInn Het Overveen aan de Veendijk 4 wordt zaterdag 14 januari van 10.00 tot 14.00 uur een kleedjesmarkt gehouden in de grote hal van de BuitenInn. 

RIJSSEN - Onder het motto ZERO WASTE - Kinderen De Baas kunnen kinderen tot 12 jaar spullen die ze niet meer willen hebben te koop aanbieden.

"Op die manier willen we kinderen leren dat hun speelgoed en andere spullen altijd een tweede kans kunnen krijgen, in plaats van het allemaal weg te gooien," zegt Eline ten Hove van BuitenInn Het Overveen. Duurzaamheid, hergebruik, natuurbehoud en rust zijn de kapstokken waarop het nieuwe bedrijfsmodel van Het Overveen is gebaseerd. Om mee te doen aan de kleedjesmarkt kunnen kinderen zich aanmelden op e-mailadres info@buiteninn.nl Deelname kost 5 euro. Maar er is 14 januari nog veel meer te doen voor het hele gezin in de enorme voormalige melkstal. 


Gezinsverwendag
Rick Harmsen verzorgt een bootcamp. Kinderboekenschrijver Carlo Peeters is er. Er zijn zero-wasteproducten uit de buurt. Hart4kind kindercoaching is aanwezig en Pimpelmus legt graag uit wat sensorisch spelen inhoudt.