Bomen planten op 14 januari

Zaterdag 14 januari is de eerste Boomdeeldag in de gemeente en dan komen 3597 nieuwe bomen naar Rijssen-Holten om te worden geplant. 

RIJSSEN-HOLTEN - De inwoners van de gemeente hebben eerder de bomen aangevraagd. Het beschikbaar stellen van de bomen gebeurt door de provincie Overijssel die in het kader van het project Natuur voor Elkaar. Er zijn 17 gemeente die daaraan deelnemen. Wie planten heeft besteld kan ze ophalen en op eigen grond planten. Op die manier krijgt de hervergroening van de natuur een nieuwe opkikker. De Overijsselse Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher (SGP) is enthousiast over de Boomdeeldagen. "Met bijna 60.000 bomen die we uitdelen, komen we een stap dichterbij ons doel van 1,1 miljoen nieuwe bomen in onze provincie."

Overigens doet Rijssen-Holten zelf ook aan extra zorg voor boombehoud. Bij de discussie over het nieuwe Groenbeleidsplan vroegen raadsleden nadrukkelijk om gezonde oude bomen niet zo maar te verwijderen. Zelfs niet als ze enige schade aan het wegdek zouden veroorzaken.