Afbeelding
Foto:

Cursus internet voor beginners

In de Bibliotheek Rijssen start op woensdag 25 januari een cursus van twaalf lessen voor mensen die nog nooit of heel weinig met internet hebben gewerkt. Dezelfde cursus start op donderdag 26 januari in de Bibliotheek Holten. Deelnemers werken op hun eigen niveau en in hun eigen tempo met een online oefenprogramma, maar er wordt ook klassikaal gewerkt.

RIJSSEN-HOLTEN - Een vakantie regelen, boodschappen bestellen, een afspraak maken met de gemeente. Bijna alles gaat tegenwoordig via de computer. De Bibliotheek geeft een cursus voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De cursisten gaan aan de slag met het programma Klik & Tik van Oefenen.nl. De deelnemer volgt de cursus grotendeels zelfstandig, maar er worden ook klassikaal onderwerpen behandeld. De docent speelt zoveel mogelijk in op wat de cursisten willen leren. Je leert je reis plannen, online video kijken, verkopen op Marktplaats, zoeken en surfen, internetbankieren, hoe Mijn overheid werkt en je leert over cookies en bingewatchen.

De lessen beginnen om 9.00 uur en eindigen om 10.30 uur. Bel voor informatie en aanmelden (verplicht) naar: 0548-513431 of meld aan bij de balie in de bibliotheek. Aanmelden kan tot 18 januari. Bij minder dan drie deelnemers gaat de cursus niet door. Deelname kost 45 euro.

boek