Uiterst rechts achter de Schildkerktoren niet het Engelse Werk van Ter Horst, maar de schoorsteen van Omefa en de flats van de Graaf Ottostraat. Foto: Johan Kettelarij
Uiterst rechts achter de Schildkerktoren niet het Engelse Werk van Ter Horst, maar de schoorsteen van Omefa en de flats van de Graaf Ottostraat. Foto: Johan Kettelarij Foto: Johan Kettelarij

Films-foto's: groot belang voor geschiedschrijving

Films en foto's van particulieren zijn van groot belang voor de plaatselijke geschiedschrijving. Vandaar ook de inlevermogelijkheid op zaterdag 21 januari in het Koetshuis aan de Kasteellaan 1 van 10.00 tot 16.00 uur. 

RIJSSEN - Met het uitgeven van historische boeken en bladen, hoe goed gelezen ook, wordt slechts een beperkt publiek bereikt, maar met plaatjes en natuurlijk bewegende plaatjes is het bereik vele malen groter. 

"Hoe meer mensen meedoen en meedenken, hoe beter het grote verhaal van Rijssen wordt", aldus een woordvoerder van de Werkgroep die films en foto's verzamelt. "Op die manier kan ook foute informatie recht gezet worden, want bij de foto van het centrum vorige week in deze krant stond dat het Engelse Werk van Ter Horst te zien zou zijn. Het leek er inderdaad wel wat op, zeker in combinatie met de fabriekspijp, maar achter de Schildkerktoren aan de achterliggende Graaf Ottostraat stond jarenlang de melkfabriek van Omefa en die had ook lange tijd een schoorsteenpijp. Het nut van een meedenkend publiek is, waaronder de fotograaf van de foto, is daarmee al bewezen. Hopelijk komen veel mensen met hun goed opgeborgen films en foto's zaterdag 21 januari naar de Oosterhof."