Vicevoorzitter van de gemeenteraad dr. E. W. G. Bosma neemt de nog niet voltooide maar stijlvolle ruimte goedkeurend in ogenschouw.
Vicevoorzitter van de gemeenteraad dr. E. W. G. Bosma neemt de nog niet voltooide maar stijlvolle ruimte goedkeurend in ogenschouw. Foto: Jan Joost

Gemeente voert vriendelijk beleid ambtelijke moeders

Op het gemeentehuis in Rijssen is een stijlvolle kolfkamer op de begane grond in gebruik genomen. 

RIJSSEN - In de slag om het behoud van ambtenaren, maar ook bij de werving van nieuw en jong personeel. wordt geen middel onbenut gelaten het ambtenaren zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Een van die voorwaarden is een stijlvolle, rustgevende kolfkamer voor moeders met kleine kinderen. De in zachte tinten aangeklede kolfkamer bevindt zich naast de receptie en geeft veel privacy omdat de ruimte van binnen af te sluiten is.

De nieuwe kolfkamer was eerder in gebruik als spreek- en onderzoeksruimte van de bedrijfsarts én de ambtenaren van de burgerlijke stand gebruikten de ruimte om er in hun toga te schieten en hun persoonlijke spullen achter te laten. De trouwambtenaren kunnen nu gebruik maken van de ruimte naast de gang naar de raadszaal. Tijdens een schorsing van een van de laatste gemeenteraadsvergaderingen nam tweede voorzitter van de gemeenteraad, Ewart Bosma, de toen nog niet voltooide kolfkamer in ogenschouw. Hij vindt het een goede zaak dat de gemeente het de moeders helemaal naar de zin maakt.