De wedstrijden van de Open Holtense kampioenschappen tafeltennis 2023 zijn gespeeld en de prijzen verdeeld. Foto:

Rik en Laura zijn kampioen van Holten

Tafeltennisvereniging Holten kijkt terug op een geslaagd toernooi van de Open Holtense kampioenschappen tafeltennis 2023. Onder toeziend oog van het nodige publiek werd zaterdag 7 januari in diverse klassen gestreden om de prijzen door 35 deelnemers. Het toernooi speelde zich af in de gymzaal aan de Vrijheidslaan, de thuisbasis van de vereniging.

HOLTEN - De titels bij de recreanten gingen respectievelijk naar Rik Stoevenbelt (mannen) en Laura van der Kolk (dames). In de groep Competitie B wist Maarten Benschop de eerste prijs te bemachtigen terwijl Fred Hulleman de titel prolongeerde in de groep Competitie A.

De recreantenheren speelden een meerkamp in twee poules. De derde prijs was weggelegd voor Rob Hofman die in de strijd om de derde en vierde plaats Jos v.d Helm wist te verschalken. De plek om de titel ging tussen Ruben Jol en Rik Stoevenbelt. In hun onderlinge duel werd de strijd in het voordeel van Rik beslecht die de titel met een 3-1 overwinning veilig stelde.

Bij de dames was Laura van der Kolk de winnaar door alle wedstrijden in de meerkamp van vijf op haar naam te zetten. Karina Blonk en Anna van Herwijnen wisten hier beslag te leggen op respectievelijk de 2e en 3e plaats.

In het dubbelspel werden koppels gevormd van recreanten hetgeen altijd een aardige mix aan wedstrijden oplevert. De finale in het dubbelspel ging tussen Jan Ophof/Rik Stoevenbelt en Remko Platenkamp/Martin Kerkdijk. In een finale, waarin de spelers zeer aan elkaar gewaagd waren, trokken Jan Ophof en Rik Stoevenbelt toch aan het langste eind door de 5e en beslissende game met 12-10 over de streep te trekken.

De competitie spelers B werkten een meerkamp van acht wedstrijden af. Zowel Maarten Benschop als Heike Jongsma wisten ieder in hun groep 6 wedstrijden in winst om te zetten. In hun onderlinge duel was Maarten Benschop echter met 3-1 de bovenliggende partij waardoor hij tot winnaar werd uitgeroepen. De derde plaats was voor Lennard Chung.

Nadat Coen Blonk en Fred Hulleman in de groep Competitie A al hun partijen hadden gewonnen mochten zij de finale wedstrijd spelen voor de eerste en tweede plek op het podium. Fred won uiteindelijk met 3-0. De derde prijs ging hier naar Marten Hulleman.

Omstreeks 18.00 uur werd het toernooi afgesloten met het uitreiken van de door Kelder Klasse Holten en 't Klavertje beschikbaar gestelde prijzen.